Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Χρήστος Σκούρτης: «Η κ. Γκερέκου οφείλει να υιοθετήσει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το οικόπεδο των Φυλακών»


Mε έκπληξη πληροφορήθηκα τις δηλώσεις που έκανε η Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου, σχετικά με την εξεύρεση οικοπέδου για την ανέγερση νέων Φυλακών», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, ο οποίος πρόσθεσε:
«Η Βουλευτής υπέπεσε σε σοβαρό ατόπημα μη υιοθετώντας την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, του ανώτερου πολιτικού οργάνου της Περιφέρειας και συμπλέοντας με την παρελκυστική τακτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς να δίνει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.
Είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι, όσες προσπάθειες έγιναν από όλες τις διοικήσεις της ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ για την ανεύρεση δημόσιου ή δημοτικού οικοπέδου, το οποίο να συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την ανέγερση νέου σωφρονιστικού καταστήματος, έπεσαν στο κενό. Γι' αυτό άλλωστε επελέγη η προκήρυξη ενδιαφέροντος για την ανεύρεση και αγορά του κατάλληλου οικοπέδου.
Η εμμονή της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να εξευρεθεί δημόσιο ή δημοτικό οικόπεδο, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να διαιωνίζει το πρόβλημα, χωρίς να δίνεται λύση.
Θα περιμέναμε από τη Βουλευτή Κέρκυρας», τόνισε ο κ. Σκούρτης, «να υιοθετήσει και να ταυτιστεί με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία ζητά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να υλοποιήσει τις αποφάσεις του ΤΑΧΔΙΚ με τις οποίες ενέγραψε πίστωση 1.050.000 τον Μάιο του 2009 και τη δεύτερη απόφαση τον Σεπτέμβριο του 2009 με την οποία είχε ορίσει ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις 24 Νοεμβρίου 2009 και οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν με ευθύνη της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου».
Σαθρή η επιχειρηματολογία της κ. Γκερέκου
«Αντιθέτως, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προχώρησε ένα βήμα παρακάτω επιχειρώντας με σαθρή επιχειρηματολογία, να επιρρίψει ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την μη ανεύρεση οικοπέδου των φυλακών.
Η κ. Γκερέκου όφειλε να γνωρίζει ότι η πρώτη ακύρωση της αγοράς του οικοπέδου για την ανέγερση νέου σωφρονιστικού καταστήματος, έγινε με απόφαση της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης τον Αύγουστο του 2003.
Όταν η Βουλευτής επικαλείται το επιχείρημα ότι « στις 24 Νοεμβρίου του 2009 δεν μπορούσε να διεξαχθεί ο διαγωνισμός, γιατί είχαν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα για τη χώρα μας», τότε ή επιστρατεύει επιλεκτική μνήμη ή έχει ασθενή μνήμη, γιατί είναι παγκοίνως γνωστό ότι στις 24 Νοεμβρίου του 2009 «υπήρχαν λεφτά» κατά τη γνωστή ρήση του Πρωθυπουργού και ότι πολύ αργότερα εντάχθηκε η χώρα μας στο Δ.Ν.Τ.
Όπως επίσης η Βουλευτής ξεχνά ότι μέχρι τον Μάιο του 2009 όταν και το ΤΑΧΔΙΚ ενέγραψε πίστωση για την αγορά του οικοπέδου, δεν υπήρχε κωδικός αφού η προηγούμενη πίστωση είχε διαγραφεί.
Και βεβαίως η Βουλευτής γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την αγορά του οικοπέδου κατά την προεκλογική περίοδο του Οκτωβρίου του 2009, όταν τον ΤΑΧΔΙΚ αποφάσισε την προκήρυξη του διαγωνισμού τον Σεπτέμβρη του 2009».
Διαστρέβλωση της αλήθειας
«Η επιχειρούμενη διαστρέβλωση της αλήθειας και των πραγματικών περιστατικών, εκ μέρους της Βουλευτού», συμπληρώνει ο κ. Σκούρτης, «σκοπεί, στον αποπροσανατολισμό της κερκυραϊκής κοινής γνώμης, με τελικό στόχο την αποποίηση ευθυνών. Κατ' αυτόν τον τρόπο όμως δεν συμβάλλει θετικά στην δρομολόγηση επίλυσης ενός οξυμμένου προβλήματος του τόπου μας.
Ο ακατάσχετος βερμπαλισμός δε συνιστά συνετή πολιτική στάση και συμπεριφορά, σε μία δύσκολη περίοδο για την χώρα μας και τους συμπολίτες μας, οι οποίοι ζητούν από τους πολιτικούς τους υπεύθυνη πολιτική στάση, για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων».
Να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την εξεύρεση οικοπέδου
«Αυτό που προέχει σήμερα», τονίσει ο Αντιπεριφερειάρχης, «είναι, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας, μαζί και η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, να υιοθετήσουν την απόφαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου και να πιέσουν ώστε, το Υπουργείο Δικαιοσύνης να επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό για την αγορά οικοπέδου για την ανέγερση νέου σωφρονιστικού καταστήματος, υλοποιώντας τις αποφάσεις του ΤΑΧΔΙΚ.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να έτοιμοι να αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες, εάν στο μέλλον το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφασίσει να κλείσει τις Φυλακές της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις τόσο για τον νομικό κόσμο του νησιού, όσο και για την τοπική οικονομία», καταλήγει ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου