Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Τον Οκτώβριο θα παραδοθεί το νέο δικαστικό μέγαρο-Απάντηση Σπύρου για την προσβασιμότητα


Εντός του Οκτωβρίου θα  παραδοθεί ολοκληρωμένο το κτίριο του νέου Δικαστικού Μεγάρου σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική»  Βασίλη Χανδακά που ήταν χθες  στην Κέρκυρα και επισκέφθηκε το εργοτάξιο  μαζί με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου.
Ο κ. Χανδακάς δήλωσε ότι τον Αύγουστο θα γίνουν οι τελικές δοκιμές, η μεταφορά – όμως - από τα παλιά Δικαστήρια εξαρτάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο  πρέπει να  εκδώσει Προεδρικά Διατάγματα ώστε να αλλάξει και τυπικά ο χώρος διεξαγωγής των δικών. 
Όσον αφορά την εκκρεμότητα με την κατασκευή συνδετήριου δρόμου που να ενώνει το νέο Δικαστικό Μέγαρο με την κεντρική οδό Δονάτου Δημουλίτσα, η Άντζελα Γκερέκου άφησε αιχμές κατά της Αυτοδιοίκησης της Κέρκυρας για απραξία. Γνωστοποίησε επίσης ότι επικοινώνησε  με τη γ.γ. του ΥΠ- ΠΟ Λίνα Μενδώνη για να δοθεί λύση με τη τμήματος του εξωτερικού τοιχίου της Βίλας Ρόσα προκειμένου από τη θέση αυτή να περάσει ο δρόμος. Κάλεσε, δε, το Δήμο Κέρκυρας να ζητήσει άμεσα τη σχετική έγκριση και να προχωρήσει η διαδικασία κατασκευής του έργου, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Περιφέρεια για το χρόνο που έχει χαθεί. Πριν από λίγο, με δελτίο τύπου της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης απάντησε στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι φαίνεται  ότι ασχολείται κατά καιρούς, αποσπασματικά και επιλεκτικά με ορισμένα θέματα που αφορούν  το νησί, με κύριο στόχο να αποδώσει ευθύνες που, κατά κύριο λόγο, της ανήκουν! Ούσα Υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού και Αθλητισμού η κ. Γκερέκου, το Φεβρουάριο του 2010, δέχτηκε αμαχητί την απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου, να μην εγκρίνει τη μελέτη μετατόπισης της περιτοίχισης του κτηρίου της «Βίλλα Ρόσσα», προκειμένου να γίνει η διαπλάτυνση του δρόμου προς το Δικαστικό Μέγαρο».
Καςι συνεχίζει: «Η κ. Γκερέκου μετά την απραξία της αυτή και την αδυναμία της ν’ αλλάξει την απόφαση του Υπουργού ή να παρεμποδίσει μια τέτοια εξέλιξη, έρχεται σήμερα ως κατήγορος εναντίον εκείνων που έπραξαν τα δέοντα. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πράττει σήμερα ότι δεν έπραξε η κ. Γκερέκου τη στιγμή που χρειαζόταν: ζητεί από τον Υπουργό Πολιτισμού ν’ αναθεωρήσει την απόφασή του και να εγκρίνει τη μελέτη μετατόπισης της περιτοίχισης, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση προς το Δικαστικό Μέγαρο, αφού η διαδικασία της Πολεοδόμησης της περιοχής είναι χρονοβόρα και μη ασφαλής διαδικασία».
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011
σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ-Γιάννης Ανδριώτης
WWW.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου