Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Δικηγορικός Σύλλογος: Άλλα είχαν υποσχεθεί για το δικαστικό μέγαρο, ανησυχούν οι συνεχείς αναβολές"


Δεν βρίσκει σύμφωνο το δικηγορικό σύλλογο Κέρκυρας η αισιοδοξία που εξέφρασε η βουλευτής Α. Γκερέκου και ο διευθύνων σύμβουλος της «Θέμις» Β. Χάνδακας για την αποπεράτωση του δικαστικού μεγάρου.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Βραδής, οι υποσχέσεις της πολιτείας και των αρμόδιων υπουργών ήταν για παράδοση του έργου τον Ιούλιο, ή το αργότερο τον Αύγουστο...
«Ακούγοντας τη νέα προθεσμία αρχίζουμε να ανησυχούμε γιατί βλέπουμε και νέα χρονική καθυστέρηση. Στη Κέρκυρα είμαστε συνηθισμένοι στις συνεχείς αναβολές και αυτό σε συνδυασμό ότι επικρατεί άγνοια αναφορικά με το που βρίσκεται η διαδικασία για τη δημοπρασία για τον απαιτούμενο εξοπλισμό του κτιρίου, μας δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία»,τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως ανέφερε ο κ. Βραδής, ο δικηγορικός σύλλογος καλεί τους υπευθύνους και τους πολιτικούς εκπροσώπους του νομού να προβούν σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, ώστε να μη φτάσουμε στο σημείο να έχει ολοκληρωθεί κτιριολογικά το δικαστικό και να κολλήσει το θέμα του εξοπλισμού.
Πρόσθεσε ότι, ο κίνδυνος είναι ορατός αφού ο δικηγορικός το τελευταίο μήνα «τρέχει από τη μία υπηρεσία στην άλλη», προσπαθώντας να βρει άκρη για το που βρίσκεται η διαδικασία της δημοπρασίας για τον εξοπλισμό του δικαστικού.
«Επικρατεί απόλυτο αλαλούμ. Οι υπηρεσίες δηλώνουν άγνοια, φτάσαμε στο απίστευτο σημείο να ενοχληθούν κάποιοι αρμόδιοι επειδή ψάχνουμε το θέμα...» τόνισε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κέρκυρας.
Σύμφωνα με τον κ. Βραδή, η ευθύνη στην υπόθεση του δρόμου πρόσβασης είναι καθαρά κερκυραϊκή, ενώ «ο δικηγορικός εδώ και χρόνια είχε επισημάνει τις ευθύνες των εμπλεκόμενων φορέων, ωστόσο φωνάζει σε ώτα μη ακουόντων...»
Ο Γ.Καλούδης
Για εμπαιγμό του κερκυραϊκού λαού στην υπόθεση του δικαστικού επέκρινε την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γ.Καλούδης.
« Να πάψει το δούλεμα. Το δικαστικό εγκαινιάστηκε το 2000 την ίδια μέρα με αυτό της Ηγουμενίτσας το οποίο παρά τα αρχαία ευρήματα που εντοπίστηκαν λειτουργεί από το 2003...»,πρόσθεσε και κατέληξε με την επισήμανση ότι θα πρέπει να καταλάβει η κ. Γκερέκου, ότι εξαντλείται πλέον η υπομονή των πολιτών...


Πηγή: Corfu Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου