Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρ. Άνθης


Την προσχώρησή του στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ανακοίνωσε χθες, μιλώντας στο Start, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρ. Άνθης.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο Ηρώ Λέλλα , ο Χρήστος Άνθης υποστήριξε ότι υπήρξε πάντα αντιμνημονιακός και επέλεξε να δώσει τη μάχη του μαζί με όλους τους Έλληνες, όλη την κοινωνία που περνάει άσχημα.
Η απόφαση Άνθη να εγκαταλείψει την ΝΔ μάλλον δεν ήταν και τόσο ξαφνική. Η ενόχλησή του όταν κόπηκε από το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής. Άλλωστε από τότε οι δηλώσεις του ήταν σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος με όσα υποστήριζε η επίσημη γραμμή του κόμματος περί μνημονίου και πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα για να βγει από την κρίση.
Ωστόσο ο κ. Άνθης επέλεξε να παραμείνει στη ΝΔ και μάλιστα διατηρούσε και θέση στη ΝΟΔΕ του κόμματος στην Κέρκυρα. Οι όποιες επαφές του με το κόμμα του κ. Καμμένου τελικά απέδωσαν καρπούς, αν και άγνωστο πότε ξεκίνησαν.
Στις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου ο κ. Άνθης θα τεθεί επικεφαλής της λίστας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Κέρκυρα και θα δώσει τη μάχη του, από νέο μετερίζι.
Η στιχομυθία στο περιφερειακό
Μια στιχομυθία, αποκαλυπτική των προθέσεών του πάντως, είχε προηγηθεί της – δια τηλεοράσεως – ανακοίνωσης. Προτιμώ να ναυαγήσω και να δώσω μάχη να επιζήσω μαζί με την κοινωνία, είπε προς τον περιφερειάρχη, παρά να εγκαταλείψω το σκάφος σαν ποντικός. «Το θέμα είναι να μην ναυαγήσουμε» αντέτεινε στην πολιτική σπόντα ο κ. Σπύρου, μειδιώντας, δείχνοντας ότι γνώριζε την απόφαση του στενού του συνεργάτη.
Πάντως ο κ. Άνθης ανακοίνωσε νωρίτερα την υποψηφιότητά του από ότι υπολόγιζε ή τουλάχιστον από ότι αρχικά δήλωνε στους δημοσιογράφους, καθώς μέχρι και πριν λίγες ώρες παρέπεμπε στις επίσημες ανακοινώσεις του ίδιου του κ. Καμμένου, την ερχόμενη Δευτέρα. Προφανώς άναψε νωρίτερα το πράσινο φως...

CorfuPress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου